L’espectacle segueix el fil de textos i músiques de dones de diferents èpoques i cultures, tot teixint un univers femení en sentit ampli. La música i la paraula dialoguen en un espectacle ple de ritme i contrastos, que convida a l’emoció i a la reflexió.

I és que El patriarcat contra les cordes tant parla de la pressa i l’autoexigència que patim als nostres dies, en un text teatral de l’espectacle Sense Pausa del grup ImpactaT, com de l’erotisme salvatge que s’imposa a Safo, passant per la vida d’una jove minera al 1850 o l’anònima dona a Berlin el 1945.

Del segle VI a.C. als nostres dies, on les novaiorqueses Guerrilla Girls reivindiquen amb màscares de goril·la l’escassa presència de la dona en el món de l’art, el camí cap a l’expressió des de la condició de ser dona ha estat llarg, i són aquestes veus silenciades les que conformen l’espectacle.

Un recital que compta amb textos de la pintora Frida Kahlo, de la cantant Billie Holiday, i d’autores com Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig, entre d’altres.

Paulina Fariza és cantant i actriu; ha format part d’espectacles musicals com ara Cançons a la carta o Pernassos, del grup vocal a capella Stupendams. Dinamitzadora cultural i joker de teatre social, és autora de l’obra teatral Deeses, la novel·la Un cuento chino sobre la felicidad (Ellago Ediciones, 2008) i el poemari Inociencia (Ayuntamiento de Málaga, 1993). Ha estat també editora literària.

Carme Ubach és arpista, professora d’arpa i musicoterapeuta. Com a intèrpret cultiva la música de cambra, la música simfònica i l’òpera, en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. És professora d’arpa a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa. És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona.

FITXA

Intèrprets:

Paulia Fariza, actriu i cantant

Carme Ubach, arpa celta

Selecció de textos:

Mayte de Agorreta i Paulina Fariza

Selecció musical i creació sonora:

Carme Ubach

Direcció escènica:

Helena López

Idea original: Carme Ubach, Mayte de Agorreta i Paulina Fariza

Anuncis


Anuncis
Juliol 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Mesos

Recent Entries


%d bloggers like this: