Les lletres de les cançons de Lluís Llach són poemes per si soles. De mà de l’actor Joan Berlanga podrem gaudir de les històries que ens volen contar i les viurem desde una perspectiva diferent. La música, a càrrec d’Albert Flores, ens ajudarà a recordar la cançó i donarà més emotivitat i força al text.
L’espectacle Llach Poeta té dues grans virtuts, la música i els poemes que es converteixen en màgia amb les mans al piano de l’Albert Flores i amb la veu d’en Joan Berlanga. Interactuen per recitar les cançons de Lluís Llach amb un ritme pausat i intimista. Aconsegueixen transmetre la tendresa dels sentiments, el dolor per la pèrdua, l’alegria per la vida, l’amor universal, la critica cap a la injustícia, la ironia d’un país que se sap petit…tot això amb notes que surten amb força d’un piano tocat amb delicadesa, amb espectaculars impromptus que enamoren fins a l’últim alè i una veu profunda, plena de matisos i sàvia que commou i emociona.
Un espectacle de caire intimista, pensat per a espais alternatius.
JOAN BERLANGA ESCOLAR, veu
Actor de teatre amb formació musical de grau mitjà al Conservatori de Sant Cugat del Vallès. Ha realitzat cursos de cant amb Maria Cuadras i cursos d’interpretació amb Glòria Rognoni.
Ha format part de diverses companyies i muntatges teatrals treballant amb directors com Txell Roda (El Árbol de la Ciencia, Carvalho contra Vázquez Montalbán), Dolors Vilarasau (Teoria dels cossos, Fi de segle, Havel a escena, Històries de Sant Cugat, Poema de Nadal, Verdaguerianes, Una nit qualsevol, Àlias Pere Quart, Cambra Ferrater, Te mandaré mi corazón caliente, El Comunicat, Domna, Pedra i Sang, Sota la capa del cel, Clementina&Carles, La Màscara, Les quatre estacions de l’amor segons William Shakespear), Oriol Broggi (Homenatge Formosa), Guillermo Ayesa (Zalomé, L’esperit de Nadal), Jaume Mallofré (La Gavina) o Empar López (12 Homes sense pietat).
Ha fet de rapsode amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat a Il Maestro di Capella, Cançó d’amor i de guerra i La viuda alegre, Carmen, Le villi, Somni d’una nit d’estiu, amb el grup Quilapayun a La cantata de Sta. Ma de Iquique, amb Vicente Amigo a Poeta i a Historia d’un mil·lenni de Salvador Brotons.
ALBERT FLORES FREIXANET , piano
Inicia els estudis de piano amb la professora Mercè Font i de viola al Conservatori de Lleida amb Eduard Boleda. Posteriorment es gradua i obté el Títol Superior de viola al Conservatori de Música del Liceu, Barcelona, amb el professor Paul Cortese.
Continua estudiant piano amb Antoni Tolmos i basa la seva trajectòria pianística en el llenguatge modern i del Jazz.
Ha estat viola titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Actualment és primer viola de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, i és membre de l’Orquestra Càmera Musicae i l’Orquestra de les Terres de Lleida. També col·labora amb la Simfònica del Vallés i Filharmònica de Catalunya, entre d’altres.
Compagina la seva activitat concertística amb la docent com professor de música i viola a l’escola de música Aula 7, de Barcelona i a Sabadell, on actualment esta vivint.
0 Respostes to “17/maig/2014…Llach Poeta”