bellosta

L’ORQUESTRA SIMFÓNICA DEL VALLÈS. BATEGAR AMB UNA ORQUESTRA QUE VOL SER DE TOTS.

Sentiments i impressions. L’amor per la música és l’amor per la vida, perquè la música és sentiment i la raó no la coarta, no la sotmet. La música és lliure i per tant la societat que estima la música és més lliure o, si més no, les consciències i els esperits ho són.

La música per sé no tindria sentit. La música sorgeix d’un sentiment i desperta emocions d’un ésser a un altre. La línia és molt subtil però alhora molt profunda. L’OSV és una comunitat de músics que estan al servei de la música i de la societat. Volen ajudar a crear consciència col·lectiva, a despertar emocions, generant emocions positives, viscudes de manera col·lectiva. El projecte de l’actual OSV és un projecte artístic, empresarial i social.

L’Orquestra Simfònica del Vallès, és una orquestra simfònica estable de titularitat privada, amb seu a Sabadell. Va néixer l’any 1987 dins del sí de l’Associació dels Amics de l’Òpera. Un any més tard, es convertí en l’única orquestra simfònica d’Espanya organitzada empresarialment com a societat anònima laboral, en la qual els seus músics i treballadors són alhora els propietaris i els accionistes. Tanmateix és patrocinada per diverses empreses i per l’Ajuntament de Sabadell.

La seva activitat –unes cent actuacions l’any– se centra, per un costat, a la ciutat de Sabadell –al Teatre Principal i al Teatre La Faràndula–, on l’OSV fa la seva temporada de concerts simfònics i és alhora l’orquestra titular del cicle Òpera a Catalunya, i per l’altre, al Palau de la Música Catalana de Barcelona, on s’ha consolidat el seu Cicle Concerts Simfònics al Palau amb deu concerts anuals. El Director titular actual i des del 2009 és en Rubén Gimeno

L’OSV ha dut a terme un projecte pedagògic innovador; ha ideat i consolidat programes socials per a diferents col·lectius, els més vulnerables; s’ha replantejat el format concert i la comunicació amb el públic; ha establert una nova relació amb els patrocinadors. La direcció que presideix en Jordi Cos, juntament amb el seu equip va desplegar un nou Pla Estratègic que treballava en aquest sentit Un nou model de funcionament que a més, despertés una implicació de les persones que formen part de l’OSV.

Com a orquestra volen crear al seu voltant una comunitat que se senti atreta pel seu projecte, essencialment social, a través de la cultura. Una orquestra de persones feta per a persones. La música clàssica ha d’aprendre a interactuar, a interconnectar amb el públic. Cal repensar com oferir-la a la societat i en aquest camí estem treballant a l’OSV. Les orquestres tenen un sentit en el moment que estableixen llaços estrets amb la comunitat a la qual pertanyen (J. Cos).

Com a reconeixement a la seva tasca de difusió i divulgació de la gran música simfònica, l’any 1992, l’OSV rebé el Premi Nacional de Música, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

El seu actual president diu: La música no enganya mai, en tot cas sedueix i des de l’OSV saben que la música és vida, és sentiment, és cultura i ha de ser exercida, transmesa i viscuda des de la plena llibertat i amb creativitat. L’Orquestra Simfònica del Vallès vol ser l’orquestra de tots.

 


0 Respostes to “16/maig/2015…Tastets d’Art – L’OSV”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Abril 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Mesos